Dana 26.08.2022., petak, s početkom u 11:00 sati, u prostorijama Društva, na adresi Kralja Zvonimira 44., 22000 Šibenik, održana je završna konferencija projekta ZAŽELI – Zajedno u bolje sutra UP.02.1.1.05.0332., koji je u potpunosti financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF).
Svrha održane završne konferencije bila je široj javnosti predstaviti ostvarene rezultate projekta i najaviti nastavak pružanje usluge pomoći u kući.
Projekt „Zajedno u bolje sutra“ je proveden u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Šibenik i s Centrom za socijalnu Skrb Šibenik.

Cilj projekta bio je povećati zapošljivost teže zapošljivih žena uz povećanje razine kvalitete života starijih osoba i osoba s invaliditetom na širem području Grada Šibenika i Županije.
Kroz projekt je planirano zaposlenje 5 teže zapošljivih žena na način da skrbe za dvadeset (20) starijih osoba i osoba s invaliditetom. Osim zaposlenja, projektom je planirana i aktivnost edukacije koju je pohađalo ukupno pet (5) žena, nakon koje su dobile uvjerenje o osposobljavanju za zanimanje – gerontodomaćica, čime se dodatno povećala njihova vrijednost na tržištu rada nakon provedbe projekta.
Osim žena koje su skrbile za korisnike, kroz projekt su zaposlene i dvije osobe s invaliditetom (administrator i terenski koordinator).

Rezultati projekta:
Tijekom provedbe projekta ukupan broj zaposlenih žena je bio 8, broj krajnjih korisnika je bio 24, dok je ukupan broj zaposlenih osoba bio 10. Ukupan broj provedenih edukacija je bio 5.

Vrijednost projekta: 1.456.128,94 HRK
Trajanje projekta: 30 mjeseci: 27.02.2020.-27.08.2022.
Područje provedbe: Šibensko-kninska županija

Skip to content